Enviar per e-mail Imprimir RSS
Comparteix
Recomana aquesta pàgina a un amic

LES LLUMS DE LLIBERTAT

Dia: Dilluns 30 de setembre del 2019

Hora: 20:30

Lloc: Farga de l'Aram - Inici del recorregut, Banyoles

L’any passat, Òmnium del Pla de l’Estany, va organitzar ”LES LLUMS DE LLIBERTAT” que, amb molt d’èxit, el vespre del 10 de setembre, va seguir un itinerari amenitzat amb la lectura d’uns textos i amb la realització d’interessants muntatges.

Per a aquest any, per al dimarts 10 de setembre, Òmnium (amb la col·laboració d’altres entitats de la Comarca) havia proposat un itinerari que, sortint de la Farga de l’Aram i passant per la plaça de la Pau, la cruïlla de la Nutrex i l’antic molí de cal Nocaire, arribés a la Muralla, tot seguint, a contracorrent, el Rec Major.

La pluja va fer posposar l'acte fins a avui.

El fil conductor d’aquest itinerari serà l’Odissea d’Homer, de la que, a les diferents parades del recorregut se’n llegirà un fragment, que es relacionarà amb fragments de veu dels parlaments que en Jordi Cuixart ha anat fent des del 20 de setembre del 2017 fins ara. A cada parada, hi haurà una actuació d’alguna entitat del Pla de l’Estany.

Les corals del Pla de l’Estany estan convidades a encetar el recorregut, a les 9 del vespre, a la Farga de l’Aram, interpretant, totes juntes, el Viatge a Itaca d’en Lluís Llach. I d’acabar-lo, a la Muralla, juntament amb tota la gent que l’hagi seguit, interpretant Els Segadors.

 

 


Programa:
  • Viatge a Itaca - Nova Cançó
    • Autor: Lluís Llach (1948)
    • Lletra: Konstandinos Petru Kavafis (1863 - 1933)
  • Els Segadors - Himne