{ } { }
Enviar per e-mail Imprimir RSS
Comparteix
Recomana aquesta pàgina a un amic

TALLER DE CANT amb XAVIER BAULIES

Dia: Dissabte 14 de setembre del 2019

Hora: 16:00

Lloc: Sala d'assaig de l'Ateneu, Banyoles

A la sala d'assaig de l'Ateneu, de 4 a 8 de la tarda, en Xavier Baulies, de renom en el camp de la direcció coral i en el treball de la veu, ens ha fet participar activament d'un TALLER DE CANT CORAL, en el que hi hem participat la majoria dels cantaires.
Després d'una INTRODUCCIÓ en la que ens ha fet prendre consciència que som un éssers intel·ligents que ens expressem a través de la veu i cantant i que la VEU és el nostre segell d'identitat, afectat, i molt, per les nostres emocions, que nosaltres som instrument i instrumentista, que la part psicofísica del nostre cos és indestriable de la veu que emetem, hem començat, pròpiament, amb la TÈCNICA VOCAL.
AIxí hem parlat dels tres aspectes fonamentals de la Tècnica:
- La RESPIRACIÓ, la més important. I que hem de tenir present que RESPIRAR BÉ ÉS DEIXAR VENIR I DEIXAR MARXAR, SENSE POSAR OBSTACLES. No ens cal fer una sobrerespiració, sinó que hem de respirar amb naturalitat. Hem parlat de la inspiració, dels quatre diafragmes, que baixen per tal de crear espai al nostre cos.
- La POSTURA. L'homo sapiens està dissenyat en vertical, expressant la relació entre el cel i la terra. Té verticalitat, però dinàmica. Cal tenir una bona relació amb la gravetat i intentar no tancar-nos, sinó crear espais.
- La TENSIÓ JUSTA per a produir el so. Per fer música tots els instruments han de fer servir la tensió. Pensem amb els instruments de corda. 

Ens ha fet fer EXERCICIS per entendre el que ens ha anat explicant.
També, exercicis de VOCALITZACIÓ i de descoberta de la nostra veu. NO HI HA CAP TIMBRE IGUAL.
No cal treballar per la homogeneització dels timbres. És millor un cor heterogeni si sap afinar. El que és important és l'AFINACIÓ.
Hem acabat treballant un fragment de les peces SANTA NIT i EL NOI DE LA MARE, donant importància a l'AFINACIÓ i a la PROJECCIÓ DE LA VEU.
I, sobretot, hem de saber cantar: PIANO, DOLÇ, CLAR I LLUMINÓS i AMB ELEGÀNCIA 

Els cantaires n'han sortit molt satisfets de la feina feta.
Ara, caldrà aplicar, als assajos, tot allò que se'ns ha dit.